_MG_0825_

Студио Комплект бе сред основателите на първия център за дизайн, култура, нови практики и сътрудничество в София – Генератор. Мястото отвори врати през лятото на 2017г. и продължи своето съществуване до пролетта на 2020г. Студио Комплект имаше основна роля в изграждането на съдържание, обвързано с темата дизайн и различните му проявления и апликации за по-добър начин на живот. Формати като Дизайнът Е, Мелба на живо, Дизайн клас, Социален клуб, Как да и CreativeMornings Sofia са само част от идеите ни, които намериха реализация в пространството чрез различни партньорства с местни и международни участници.

ФОРМАТИ НА СТУДИО КОМПЛЕКТ ЗА ГЕНЕРАТОР

 

ДИЗАЙНЪТ Е: серия от публични срещи с уважавани международни имена – новатори в дизайна. Чрез лекции, изложби и работилници публиката има възможност да се запознае с важни етапи от развитието на дизайна, неговите забележителни революционери, съвременни приложения, смели и предизвикващи въображението експерименти, етични и устойчиви тенденции, предстоящи нововъведения и други. Целта на формата е да показва силата на дизайна да променя живота ни към по-добро. Сред гостите в изданията на DESIGN IS са британският дизайнер и критик Даниел Чарни, коландското студио за графичен дизайн и визуална идентичност – thonik, дизайнерът на автомобили Емануил Клисаров, швейцарското студио за продуктов и интериорен дизайн BIG GAME, които са работили за брандове като Alessi, Habitat, HAY, Hermes, MUJI, Wallpaper, Nespresso и последният ни гост Деян Суджич, директор на the Design Museum London, писател и куратор.

_______________

 

ДИЗАЙН КЛАС: в този формат срещаме публиката с успешно реализиращи се и с интересни подходи в практиката си професионалисти, които в рамките на няколко срещи предават ценен опит, помагат на присъстващите да използват по-удачно и да разширяват уменията си за дизайн. Към момента сме реализирали дизайн клас с Вики Книш (тук).

_______________

 

СОЦИАЛЕН КЛУБ: приятен повод да се споделят и дискутират впечатления и познания по дадена тема. Те могат да протичат като закуска между специално поканени – срещата ни с Педро Гаданьо за развитието и ролята на музеите и с Елрик Пти за продуктовия дизайн и връзката с производителя, или като отворено за по-широка аудитория събитие като обзора за Миланската седмица на дизайна.

_______________

 

КАКА ДА: практичен семинар, в който посетителите научават и придобиват конкретни познания. Към момента имаме проведен такъв за това как успешно да се продава творчески продукт с Ина Тончева (тук).

_______________

Повече за Генератор:

Генератор е както концепция, така и физическо пространство.
Концепцията на Генератор е чрез дизайн да генерира идеи, експерименти, както и конкретни решения и преживявания, които провокират иновации и добавят стойност към живота и обществото ни. Пространството носи вдъхновение, дава поле за съвместни проекти и обмяна на знание и опит на хора от творческата общност, бизнес общността и публичния сектор. Генератор продуцира, организира и е домакин на разнообразни събития, изложби, работилници и дискусии, с които представя дизайн, дизайн фокусирана култура, креативност, нови технологии и иновации.

Следете програмата ни тук.