Лого 2022: © NEXT-DC

МЕЛБА е инициатива, посветена на дизайна, развиваща се в няколко различни формата: онлайн динамичен архив за български дизайн, срещи на живо с представяния на актуални проекти от български визуални творци и годишен фестивал с международно участие в София.
Цел на серията инициативи МЕЛБА е да показват и подкрепят дизайнери, които развиват дисциплината чрез оригинален подход, нови идеи и качествена реализация. МЕЛБА е съвкупност от оригиналност, въображение и индивидуален вкус.
Базиран в София, архивът, срещите на живо и фестивалът покриват изявите на български дизайнери от цял свят с идеята да запознават с работата им, да отворят идеите им към международна публика и възможно най-широка аудитория и да популяризират добрите примери като начин за незабележимо изграждане на усет към дизайна.

МЕЛБА е създаден от Студио Комплект – колектив за консултантска и кураторска дейност, чиято основна работа е подпомагане развитието на българската визуална култура. Нашата сила е съчетанието на професионален кураторски ноу-хау с културно програмиране и развиването на съдържание по темата дизайн. Свържете се с нас за нови сътрудничества и за работа с представените тук дизайнери.

Визия 2022: © PUNKT

Месечната поредица срещи МЕЛБА НА ЖИВО са начин за обмяна на познания, опит, вдъхновение и контакти между местната дизайн общност. В края на март 2018г. дадохме старт на поредицата срещи МЕЛБА НА ЖИВО и подобно на онлайн архива МЕЛБА и тук залагаме на качественото и преднамерено смесване на дизайн сфери.

< архив МЕЛБА НА ЖИВО #3, снимки: Михаил Новаков >

Melba Design Initiatives