Щастливи сме да споделим, че през 2022 година добавяме още една инициатива към семейството на МЕЛБА. Стартираме МЕЛБА УЧИЛИЩЕ – серия от образователни класове, които целят да насърчат професионалното развитие и творческото мислене. Целта и мечтата ни е МЕЛБА УЧИЛИЩЕ да дава нови знания, конкретни професионални умения и среда за общуване и обмен на професионален опит. Класовете се водят от утвърдени дизайнери и визуални творци, които с дейността си допринасят не само за развитието на дисциплината си, но и за развитието на обществото като цяло.

Първият от серията образователни класове е с Надежда Георгиева – основател на Sito Studio, и е с тема Ситопечат – многоцветна сериграфия за напреднали. Класът се провежда в два дни, като на 26 април (вторник) е теоретичната част, а във втория ден участниците имат за цел да работят по конкретните си проекти. Вторият ден е по избор – 30-ти (събота) април или 1-ви май (неделя).

По време на класа участниците задълбочат познанията си по ситопечат, като тренират отпечатване до четири цвята с или без стохастичен растер. Броят на участниците в този клас е ограничен до 10, така че четете по-надолу как можете да запазите своето място.

ЗА КОГО Е КЛАСЪТ

Ако вече знаете какво е ракел и ливник, както и да нанасяте емулсия, било то чрез метода проба/грешка, или чисто теоритично; ако имате представа какво са леъри и рисувате на Photoshop/Procreate/Illustrator/на ръка – време е да ъпгрейднем вашите знания.

ПРОГРАМА 

26 април, вторник

17:00 – 17:15
Кратко запознанство

17:15 – 18:15
Въвеждаща теоретична част – трикове и ефекти за постигане на повече детайл и по-комплексно изображение. Цветоотделяне или как да подготвим плаките за експониране.

18:15 – 19:00
Практическо демонстрационно печатане

→ Изпращане на файл за експониране до 19:00 на 28 април. Размерът на изображението, което ще се печата е 17,5 x 25 cm, като сито шаблоните могат да бъдат до 4 броя.

30 април (събота) или 1 май (неделя)

10:00 – 19:00

Нанасяне на емулсия, експониране, подготовка за печат, печат и експерементиране. Участниците ще могат да отпечатат своите лимитирани тиражи мини принтове (тираж 30, отпечатъци до 50). Свободен достъп на артистите до студиото, заедно с двама асистенти.

Творбите от класа ще бъдат включени в поп-ъп изложба в студиото на Комплект, ул. Цар Симеон 47, София.

БИЛЕТИ

Редовен билет – 80 лв.
За студенти и ученици – 65 лв.

*Заявете своя билет на hello@studiokomplekt.com със заглавие: Design Class Sito Studio. Ще ви отговорим с детайли за заплащането по банков път.

ПРИДОБИВАНЕ НА ЗНАНИЯ

Този клас дава възможност да научите повече какво е стохастичен растер, как да го правите сами, как да печатате с повече цветове, от какво зависи точното им напасване и как да постигнете повече цветове и ефекти с по-малко на брой сито шаблони. Ще имате възможност да практикувате печатния процес, да използвате различни методи и похвати за цветоотделяне, така че да отпечатате дори фотографско изображение.

Повече за Надежда Георгиева / Sito Studio на www.sito-studio.com / IG: nadezhda

Организатор: Комплект

С подкрепата на: Национален фонд „Култура“

Facebook събитието е тук.