17-тото издание на МЕЛБА СРЕЩИ ще даде сцена на трима актуални местни герои на дизайна, свързани с дисциплините килимарство, графичен дизайн и илюстрация. На 2 юни от 19:00 часа почитателите на дизайна ще се срещнат в The Steps със студиото за графичен дизайн POSTSTUDIO, Rosie Eisor и София Попйорданова.

POSTSTUDIO стои зад проекта Logo Room Stefan Kanchev. Повече от 10 години студиото популяризира графичното творчество на дизайнера Стефан Кънчев с книгата Logo Book и с изложбата Logo Room, реализирана в България и по света. Тази година проектът прерасна в кампанията Recollecting Future, посветена на съхраняването културното наследство на Стефан Кънчев.

Rosie Eisor е част от арт колектива Blood Becomes Water. Най-актуалният й реализиран проект е серия ръчно изработени килими с авторски дизайн и послания, всеки от които притежава сертификат за автентичност и регистрация в блокчейн. Проектът беше представен в изложбата “Преглед на българския дизайн 2021” в рамките на международния фестивал за дизайн МЕЛБА 2021. Напоследък Rosie експериментира и с керамика.

София Попйорданова е илюстратор, един от най-актуалните и продуктивни напоследък художници на корици и автори на оформление на книги. На МЕЛБА СРЕЩИ 17 София ще представи книгата, на която е автор и издател – Фрагменти / из Южна поща от Екзюпери /. Участвала е в множество изложби на тема корици и оформление на книги.

Всички гости на МЕЛБА СРЕЩИ 17 ще получат специален дизайн подарък, благодарение на Fashion Days. Събитието е с вход свободен за всички гости.

Организатор и автор на МЕЛБА СРЕЩИ е Кomplekt. Събитието се случва с подкрепата на Fashion Days и на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“.

МЕЛБА СРЕЩИ 17 е на 2 юни, четвъртък, от 19:00 ч. в The Steps – следете Facebook събитието за подробности.