Museum of Less Ordinary е временна изложба, вдъхновена от последната кампания на Finlandia — 1000 years of wisdom, за която бяхме поканени да се включим от Next DC.

Концепцията, за която трябваше да допринесем, е свързана с необикновения живот. Посланието на кампанията на бранда е да не съдим по външната опаковка и да не се доверяваме прекалено много на авторитети и на предварителна информация, защото не успяваме да усетим живота около нас достатъчно автентичен.

Museum of Less Ordinary предлага едно своеобразно приключение на сетивата. Без предварителна информация за съдържанието му, част от неговите експонати са скрити в кутии и всеки е поканен да бръкне в тях, да даде предположението си на сайта lessordinary.bg и след това да разбере повече за обекта. Изживяването на различните елементи от изложбата – музика, продуктов дизайн и илюстрация – не е водено от обяснения или етикет, а от откривателство, което се доверява на собствените сетива.

Част от работата ни бе да подберем обектите в кутиите. Те са дели на осем различни дизайнери и архитекти. Отделно, поканихме Цветислава Колева да съзададе хартиения декор за музикалната стена. Тя е взаимствала формите им от природният феномен „frozen flowers“, който се наблюдава през есента във Финландия. Отново работим и с илюстратора Христо Савов, който е пресъздал портрети на личности от кампанията на Finlandia vodka.

Museum of Less Ordinary е в София, на ул. Славянска 29, от 16.07 до 23.07 и работи всеки ден между 17 и 22 часа.

https://www.youtube.com/watch?v=uZRX3vwkEIQ