Зад симпатичната смълчаност на Теодор Георгиев се крие добре изградено портфолио от смели визуални решения, умело приложение на графичен дизайн и своенравни илюстрации. За своите 23 години Тео вече има сътрудничество с Converse, участие в конкурс на Penguin, CD обложки и музикални плакати, промоматериали за изпълнителски фестивал и идентичност на моден лейбъл. Малко след като завършва графичен дизайн в Coventry University, Англия, приема предложението за работа като software designer на IBM.

Къде те намираме в момента?
Преди седмица пристигнах в Остин, Тексас, за началото на IBM Designcamp – програма за обучение на новопостъпили дизайнери. Все още ме тресе първоначалният ентусиазъм, че съм на ново място сред толкова талантливи и опитни хора. Става въпрос за дизайнери, работили по IBM Design Language и върху продукти като Bluemix и Watson. Общо взето, чакам възможност да ги потормозя с въпроси.

……..

Разкажи повече за колаборацията с Converse?
Бях се върнал в Англия, за да се изнасям от квартирата, когато получих имейл от Converse, в който ме питаха дали мога да направя три плаката за предстоящи концерти на американската инди-рок група Warpaint в Южна Америка. След обстойна проверка на подателя на имейла (мислех, че е спам) реших да приема, защото… ами, хей, това са Converse, става въпрос за концертни плакати и разбира се, че бих искал да се заема с това! Имах свобода на действие и единствените компромиси бяха с времето. Но с няколко дози кафе над нормата успях да направя плакатите в срок.

Прочетете цялото интервю с Теодор Георгиев в LIGHT