Тина Рот Айзенберг е като гуру за хората в творческата индустрия. Дизайнер и предприемач, тя блика от ентусиазъм и нескончаема енергия за добри дела, която с желание споделя с околните. Израства в Шпайхир, Швейцария, в семейство на предприемачи. Артистичното вдъхновение открива в лицето на своята леля, моден дизайнер, планинския въздух и цялостното внушение на швейцарската култура.

Тина е автор на блогa SwissMiss (2005) със средно 1.3 милиона уникални посещения на месец и включен в селекцията на The Times за един от 50-те най-влиятелни блога за дизайн в света. Организатор е на серията от месечни лекции със свободен достъп CreativeMornings (2008) понастоящем със 120+ градове участници, включително и София от този септември. Създател е на Tattly – временни татуировки, рисувани от изявени артисти.

Основател е на споделено работно пространство за креативни хора Friends Work Here в Бруклин. Също така стои зад успешното мобилно приложение TeuxDeux – практичен и интуитивен органайзер с изчистен интерфейс. Щастливо омъжена и майка на две деца, тя живее в Бруклин, Ню Йорк, определя се като екстроверт с нескончаем ентусиазъм и навик да се усмихва постоянно.

Кралицата на случайния бизнес
Тина твърди, че идеите, с които я познава светът, са се случили по най-непреднамерения начин. Swiss Miss започва с идеята да подреди огромното количество вдъхновение, на което попада ежедневно, на едно място: от дизайнери, през интериори, до цитати.

Прочете целия материал в рубриката ни в списание LIGHT.