Космос, планети, атрактивна опаковка и любопитно съдържание с отношение към личния зодиакален знак на всеки. Струва ни се като съдбоносна и непременна рецепта за изпробване. Специалитетът на Planet Pops са студено пресованите сокове от плодове, зеленчуци, ядки, билки и подправки, всяка от които е символ на дадена планета. В комбинация с много специалното отношение към етикетите и визуалното послание на бранда Planet Pops уверено и своеобразно налагат своите оригинални продукти, които за кратката година и половина набъбнаха целеустремено.

Тяхното последно приключение – експерименти с храна – предстои да бъде тествано по време на януарското издание на Creative Mornings. Щастливи сме, че екипът им прие това предизвикателство и бодро подгряваме за утре сутрин с очарователната Виолета Керемедчиева, водач в тези непривични, но и силно любопитни пространства.

/фотограф: Михаил Новаков/

Какво е Planet Pops и кой стои зад бранда?

Planet Pops вкарва астрологията в кухнята. Започнах го като проект за Нощта на галериите и музеите, в който приготвях индивидуален фреш според хороскопа. Известно време правех само студено пресовани сокове, след това с One More Bar забъркахме астро коктейли, тази зима смесих чайове, а сега, на Creative Mornings Sofia, ще се роди първият астро кетъринг. Замислях го от много време и само чаках подходящ момент и човек като готвачът Иван Милтиадов, който се включи с професионална консултация.

Кое ви накара да го стартирате?

И аз като агент Мълдър искам да вярвам. Хората винаги сме се опитвали да намерим причинно-следствената връзка в хаотичен, несправедлив и лишен от хуманизъм свят. Един от известните принципи на Херметизма е “Каквото горе — това и долу”. Малко си поиграх и направих “Каквото горе, такова и в чинията.”

С какво вашите рецепти са специални?

Рецептите са моите магически заклинания. С тях искам да накарам хората да се чувстват по-добре, да им е интересно и вкусно. Споменах кухнята, традиционно определяна като “мястото на жената”, но вместо единствено да ограничава, тя може да се превърне и във вселена, управлявана по нейните правила. Мислили ли сте за израза “любовта на мъжа минава през стомаха”? Е, всяко ястие е заклинание за обич.

Защо „астро“ – обяснете го като за големи лаици и скептици?

Planet Pops съвсем не е само за вярващите в астрологията. Лаиците и скептиците са ни много нужни, когато има толкова хора, готови войнствено да налагат мнение, след като са прочели едва няколко статии от неизвестен източник в интернет.

Нямам за цел да карам някого да вярва в астрологията. Рецептите са астро, защото хороскопът на деня диктува съставките. Може да се направи за рожден ден, събитие или дори за периода на ретрограден Меркурий. Ако искам да подсиля Венера например, слагам плодове, действащи като афродизиак, за силно начало на деня избирам Марс с лютиви и тонизиращи съставки.

Коя е щастливата звезда на Planet Pops?

Имам цяло съзвездие — всички хора, които ми помагат. Сестра ми е с мен на всяко събитие, ако не е с мен, значи лети с колата за продукти, приятелите ми не веднъж и два пъти са белили ананаси и сипвали фрешове до някакви безумни часове.

 Print Print

Къде искате да отведете бранда през 2017 г.?

В едно ново пространство, което визуализираме усилено и опитваме да материализираме, Epic Space.

Тази година е добра за….

Преосмисляне; връщане към стари проекти и отношения, за да бъдат съживени и подобрени или да бъдат оставени завинаги в миналото.

Кой стои зад вашата така специална и специфична визуална идентичност? Какво е нейното послание?

Още когато ми дойде идеята за Planet Pops, знаех, че искам брандът да изглежда съвременно. След това планетите ме срещнаха с Илиан Илиев, който направи самата идентичност. Астрологията е като сапунена опера — има сложни сюжети, архетипи, семейства, връзки. Той успя да придаде мистерия и дълбочина смело и далеч от клишето.

Какво сте подготвили за 27 януари като закуска? С какво е обвързана тя като астро знаци?

Ще предложим отворен сандвич с основа от ръжен хляб, пастет от кореноплодни, свеж кориандър, хрян и слайс морков, сладкиш с основа от маслено тесто с паста от сини сливи, розова вода и бадеми, както и мини палачинки със спанак, сирене и орехи.

Включила съм съставки, които да отразят действието на три планети — Венера, Сатурн и Меркурий. Ядките, спанакът, пастата от сини сливи и от кореноплодни е подсказана от Сатурн, планетата на големите уроци, която управлява Водолей. Венера забавя движението си, за да стане ретроградна след месец, затова има нужда от леко подсилване, спряла съм се на розова вода. Меркурий помага бързата мисъл и комуникацията, от 27 февруари вече влиза в нормален ход, а ние му удряме едно рамо с морков, кориандър, хрян и ръж.