По повод груповата изложба Ice Cream Crush* с бижута от десет български дизайнери по време на Munich Jewellery Week ви представяме участниците в кратки интервюта:

Евгения Цанкова

Как би описалa стила на твоите бижута:

Ако търся стил, той е в подхода към материала и заложената идея, а не във визуалния ефект. Целта ми е формата да не е самоцел, а да говори за процеса на изграждане.

Сподели аспект от твоя представен проект, с който се гордееш:

Connections е тема в развитие, което е вдъхновяващата и мотивираща част за мен. Другият ми проект с голям заряд е колаборацията с Яна Танковска – BLICK.

Evgenia Tsankova, Yana Tankovska Block

Предпочетени материали за работа:

Експериментирам. Търся различният начини на работа с всеки материал, стремейки се да го освободя и в същото време да открия нови граници в неговата употреба. Вярвам, че този процес е отворен и няма правила за “Kакво?” и “Kак?“.

Любим дизайн предмет, бижутер или концепция:

Любим дизайн предмет би бил този, който ме кара да общувам с него – да го пипна, нося или играя. Възхищавам се на Gijs Bakker заради цялостният подход към функционалността на предмета. Но непрекъснато откривам нови и интересни автори, например Kazumi Nagano, Jing Yang и Patricia Domingues.

Очаквания в професионална перспектива от Munich Jewellery Week 2017:

Munich Jewellery Week е форум, който отразява случващото се в сферата на концептуалните бижута в момента. Страхотно е, че сме част от събитието. Очаквам неочакваното!

EvgeniyaTsancova_connections
*Студио Комплект стои зад първото групово участие на съвременни български автори на бижута по време на международното събитие Munich Jewellery Week, организирано от интердисциплинарната платформа и независимо списание за бижута и визуална култура Current Obsession. Поставена под #51 на картата, изложбата ICE CREAM CRUSH е разположена в Del Fiore Gelato – място за специално приготвен сладолед.