По повод груповата изложба Ice Cream Crush* с бижута от десет български дизайнери по време на Munich Jewellery Week ви представяме участниците в кратки интервюта:

Цветелина Алексиева

Как би описалa стила на твоите бижута:

Задвижен от природата.

Сподели аспект от твоя представен проект, с който се гордееш:

Това е моята лична интерпретация на традиционната японска техника, наречена „mitsuro“.

Предпочетени материали за работа:

Благородни метали. Обичам устойчивите и добре остаряващи предмети, но с използването на традиционни материали е по-трудно да се намери индивидуален език. Трайността и здравината на този тип материали те предизвиква да бъдеш по-осъзнат и отговорен спрямо работата си, защото може да остане за дълго време.

Любим дизайн предмет, бижутер или концепция:

Обичам японската концепция за несъвършенство. Един от начините да се одухотвори обект е да се оставят следи от ръчната обработка. Харесва ми и идеята за трансценденталност: това означава, че аз вярвам, че съществува естествена красота и стойност в обекти и може да се види, независимо от времето и мястото, в които те са създадени.

Очаквания в професионална перспектива от Munich Jewellery Week 2017:

Събитието е повод за „учене чрез виждане и размишление над това“. В ежедневната си работа рядко отделям толкова време за наблюдение, проучване и размисъл. Munich Jewellery Week е „почивка“ с цел обследване на основните въпроси за работа, създаване, ценности и смисъл.

 

*Студио Комплект стои зад първото групово участие на съвременни български автори на бижута по време на международното събитие Munich Jewellery Week, организирано от интердисциплинарната платформа и независимо списание за бижута и визуална култура Current Obsession. Поставена под #51 на картата, изложбата ICE CREAM CRUSH е разположена в Del Fiore Gelato – място за специално приготвен сладолед.