По повод груповата изложба Ice Cream Crush* с бижута от десет български дизайнери по време на Munich Jewellery Week ви представяме участниците в кратки интервюта: Как би описалa стила на твоите бижута:

Като интуитивна игра с различни материали и форми. Това, което ми се иска хората винаги да разпознават в тях, обаче е не материята, а някакво чувство, емоция, спомен, някакво скрито желание. Стремя се да ги вълнувам и мисля, че успявам.

Сподели аспект от твоя представен проект, с който се гордееш:

Като архитект, за мен беше предизвикателство да взема един конструктивен материал, какъвто е бетона и да го овладея до степен, че да мога да създам изключително малки, фини и нежни форми. Успях да запазя характера на самия материал и същевременно да стигна до детайл.

Предпочетени материали за работа:

Нямам предпочитания. Обичам да работя, както с материали, които са нетрайни, така и с такива които са устойчиви на времето, зависи от концепцията на самата серия. Betoniño са малки архитектурни биужута и тук, както в архитектурата става въпрос за устойчивост, хармоничност, пространство, съответно и материалът е такъв, че да го позволи. За сравнение ще дам предишната серия BIOTA, изцяло от органични природни форми. Нея изработвах от вид глина, която не трае дълго, именно така, както всяка форма на живот е подвластна на времето.

Любим дизайн предмет, бижутер или концепция:

Харесвам всичко, което е семпло и функционално и може да носиш и ползваш, както в ежедневието си така и при по-специални случаи.

Очаквания в професионална перспектива от Munich Jewellery Week 2017:

Честно казано не знам, но е вълнуваща стъпка напред.

*Студио Комплект стои зад първото групово участие на съвременни български автори на бижута по време на международното събитие Munich Jewellery Week, организирано от интердисциплинарната платформа и независимо списание за бижута и визуална култура Current Obsession. Поставена под #51 на картата, изложбата ICE CREAM CRUSH е разположена в Del Fiore Gelato – място за специално приготвен сладолед.