Вики Книш е сред най-разпознаваемите ярки дизайнери и илюстратори, които познаваме и следим с безкраен интерес. Характерните й рисунки оживяват в различни ситуации и формати – картини, кратки анимации, моушън графикс, мобилни апликации, витрини и разнообразни продукти. Minushka – личният бранд на Книш – олицетворява нейният шарен и пълен с добри герои свят. 

В момента Вики живее и работи в Дъблин, където професионално балансира между илюстрация, анимация и комерсиален дизайн. За нас е огромна чест и радост да ви поканим да участвате в еднодневен дизайн клас, който организираме с нея за началото на април в Генератор. Може да прочетете повече за темите, да следите информация за деня с Вики и нейните специални гости  Ася Колева (Бяла лодка) и Мила Лозанова в линка тук.

Междувременно, Вики отговаря по някои лични и професионални теми:

Ireland_Minushka.com

Как обичаш да започва и свършва всеки ден?  Обичам деня ми да започва бавно, с малко йога и планиране на задачите. Но в действителност сутрините ми не се никак тихи. Йогата обаче се случва.

Какъв е твоя възглед за дизайна и илюстрацията?  Възгледът ми върху дизайна тотално се промени с преместването ми в Дъблин. Разликата между България и Ирландия е огромна. Това, на което все още се уча тук, е че дизайнът не е просто нещо красиво, а решава проблеми. Илюстрацията има неограничени възможности и е много гъвкаво средство за работа. С усъвършенстването на дигиталните медии тя ще има все повече живот и тъпърва предстои да се развива в нови посоки.

Кои са някои от най-силните ти влияния (професионално)?  Трудните проекти, които реализирах и от които ми трепереха краката, но все пак успях да ги направя. Моето семейство и приятели, както и живеенето в 3 различни държави.

Имаш чудесно куриран и поддържан профил в Instagram. Каква е връзката ти със социалните медии и твоята аудитория?  Много обичам Инстаграм и го намирам за перфектната платформа за един креативен човек. Социалните медии са супер инструмент, но както и със захарта, трябва да се внимава. Моята аудитория са креативни хора, които работят като такива или просто търсят вдъхновение.

Имаш ли философия или мото, с които ти е по-приятно и смислено да живееш?  Вярвам, че е важно да пазиш вътрешното си дете будно, защото през него можеш да твориш.

Понастоящем слушаш / четеш / гледаш:  Слушам подкасти, чета „Two caravans“ by Marina Lewycka, гледам много анимации.

Имаш ли любими инструменти за работа?  Напоследък рисувам все повече с Procreate на iPad, направо съм пристрастена.

Какво те кара да се смееш?  Децата и ирландците, когато си пийнат

Какви ценни неща откри през 2017 г. и какво очакваш най-много през 2018 г.?  През 2017-та работих в рекламна агенция и всеки ден си напомнях, че искам да намеря начин да съм на свободна практика. Също, че за да твориш, нямаш нужда от много техника и схеми, трябва да използваш каквото имаш налично и да действаш. През 2018-та очаквам да проведа първия си дизайн клас и да се срещна с много нови прекрасни хора.

Вики Книш е в Instagram тук.
Това е нейният уеб сайт.
А в събитието във Фейсбук ще разберете повече как да се запишете за еднодневния клас за будна креативност, воден от нея.
Geshka_Minushka.com
download

Kukeri_Mug_Minushka.com