Каква приятна изненада да открием в ежедневния бюлетин на най-четената медия за дизайн – DEZEEN – представяне на Елица Бонева, млад продуктов дизайнер от България, чиято идея за подвижна настолна лампа попада във финалната селекция на конкурса TalentLab на британския мебелен производител Made.com.

TalentLab е платформа за идеи, която предоставя реален шанс в последствие част от подадените проекти да бъдат произведени за известния бранд. Посетителите на сайта могат да гласуват за любимите си продукти, а най-популярните и с потенциал такива влизат в продуктовата гама на Made.com. На дизайнерите се плащат възнаграждения в съответствие с процента, който Made.com плаща на всички свои ангажирани дизайнери.

video-elitsa-boneva-made.com-talentlab-lamp-lighting-design-movie_dezeen_2364_col_6-1704x2268

Dezeen публикува специално видео с Елица, в което тя разказва повече за нейната лампа:

Лампата на Елица се казва Ellieday и впечатлява със своята стилна, стабилна, но и гъвкава конструкция, която предоставя свобода и удобство при употреба.

video-elitsa-boneva-made.com-talentlab-lamp-lighting-design-movie_dezeen_2364_col_25-1704x1855

 

„Исках да съчетая традиционни техники и материали в съвременен продукт“, уточнява Елица. Настолната лампа е  изработена от традиционни материали като стомана и месинг.

 

video-elitsa-boneva-made.com-talentlab-lamp-lighting-design-movie_dezeen_2364_col_15-1704x1103

Елица Бонева наскоро завършва университета Нортумбрия и специализира в студиото на Лий Бруум. В бъдеще Елица иска да има собствена мебелна компания.

Желаем й успех както с конкурса TalentLab, така и в осъществяването на професионалната си мечта.