Стартира новият сезон на инициативите за дизайн МЕЛБА. Базираната в Лондон илюстраторка Деси Баева, модният дизайнер и журналист, селекционер и преподавател по мода в Нов български университет (НБУ) – Николай Пачев, и създателят на бранда за сноуборд чорапи Stinky Socks – Христо Петков, са трите имена в третото издание на МЕЛБА НА ЖИВО от Студио Комплект.

Деси Баева е илюстраторка и дизайнерка, която живее и работи в Лондон. Завършила е Илюстрация в Southampton Solent University. Работата й е вдъхновена от феминизма, младостта, колажа, текстурата, битническата поезия, видеографията, цветовете, музиката и българските планини. Сред клиентите на Деси Баева са Warner Music; Good Grain Bakery; House of Content; ICU publishing; Collection and Co; Code Hospitality.

< илюстрация Dessy Baeva >

Вторият гост в Мелба #3 е Николай Пачев – моден селекционер и автор на статии за мода. Правил е фотосесии за повечето български модни списания. През 2003 година е в топ 10 на берлинския Fashion Grand Prix International, а през 2004 година печели наградата за най-добър млад дизайнер в Бърно на STYL and KABO. Три пъти е печелил Mittelmoda The Fashion Award. Николай е завършил мода в НБУ, а в момента е асистент преподавател по Мода в магистърската програма на НБУ.

< Николай Пачев; Снимка Тихомир Рачев >

Повече за своето Stinky Family ще ни разкаже Христо Петков – един от основателите на базираната в България компания Stinky Socks – дизайнерски чорапи за спорт и ежедневна употреба, които отразяват лайфстайла на сноубордиста. Компанията стартира като хоби между приятели, но няколко години по-късно се превръща в успешен бизнес. Чорапите се продават на шест континента, а брандът се подкрепя от редица професионални сноубордисти, фотографи и артисти.

< Христо Петков, снимка Надежда Чипева >

< Stinky Socks SS'18 Lookbook, Photographer John Garduno >

< Stinky Socks SS'18 Lookbook, Photographer John Garduno >

МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн Melba Design Initiatives на Studio Komplekt и представя актуални и забележителни със своя подход проекти от местни герои на дизайна в различни сфери. По вдъхновяващ начин те разказват историята на своите брандове и разкриват детайли от важен и вълнуващ за тях нов проект. Основен фокус са идеите и процесите, които стоят зад всеки един от тях.

МЕЛБА се организира съвместно с Fashion Days, шопинг дестинацията за всички влюбени в модата и добрия стил.

Всички гости на Мелба на живо #3 ще получат торба с принт на Деси Баева и изненади. А първите 80 пристигнали на събитието ще получат специални чорапи Stinky.

Заповядайте на 10 октомври в Генератор, вратите отварят в 18:00ч.