Източната конференция за дизайн ще се проведе на 26-27 октомври в град Кошице, Словакия. Дизайнът и бизнесът се обединяват, за да покажат селекция от най-доброто, което познаваме като „Изток“. Но „Изток“ тук не се явява физическо пространство, а концепция, най-добре описана с думите „Това, което не е западно“. Въпреки че това е двуполюсна концепция, която както разделя, така и обединява, конференцията не следва да се разбира като ексклузивна, а напротив – абсолютно приобщаваща.

Какво могат да очакват посетителите? Ще бъдат разгледани специфичните за местоположението знания и способности, създадени под въздействието на източноевропейската уникална среда и приложенията, които възникват от нея и са все още в процес на развитие. Тук се мисли не само за дизайнерски умения, но и за предприемачески, тъй като те са взаимосвързани в работата на един дизайнер. Това е един от въпросите, които ще се вземат под внимание от участниците в конференцията – правилни нагласи и най-добри практики.

Организаторите променят изцяло идеята за провеждане на такъв вид конференция. На много подобни събития лекторите, освен представянето на своето портфолио, не предоставят на аудиторията допълнителна информация за процеса на измисляне и създаване. Тук се появява тяхната идея да канят клиента и дизайнера заедно на сцената, така че всеки от тях да опише процеса на конкретния проект от собствената си гледна точка.

По време на събитието посетителите ще могат да влязат в пряк контакт с лекторите и ще имат възможност да изградят нови бъдещи отношения. Планирани са различни практически дейности с местни дизайнерски / художествени училища под формата на семинари и различни възможности за участие в семинарите.

Все още може да закупите своя билет тук: Eastern Design Conference

SPEAKERS
Studio Feixen (CH)
Lars Harmsen / Slanted Blog Magazine (DE)
Ali Ali / Good People (EG)
Liv Siddall (UK)
Jan Franciszek Cieślak / DobryZnak (PL)
Peter Hajdin + The President of Slovak republic (SK)
Martin Bajaník (PEKNE & DOBRE) + YEME plnochutné potraviny (SK)
David Gauquelin (HU)
Studio Najbrt + Masarykova univerzita (CZ)
Marvil + TON design (CZ)
Petra Dočekalová (CZ)
CZECHDESIGN (CZ)
MODERATOR
Oliver Klimpel (DE)