Третото издание на МЕЛБА НА ЖИВО даде страхотно начало на новият сезон от събитията на Melba Design Initiatives. Имахме честта да представим трима много успешни в своята област български дизайнери: модният селекционер, журналист и преподавател по мода в НБУ – Николай Пачев, базираната в Лондон илюстраторка Деси Баева, и създателят на бранда за сноуборд чорапи Stinky Socks – Христо Петков.

МЕЛБА НА ЖИВО представя актуални и отличителни проекти от местни дизайнери в различни сфери. По интересен и вдъхновяващ начин те ни запознават с историята на своите брандове и разкриват детайли от вълнуващ техен настоящ проект.

Събитието се осъществи с подкрепата на Fashion Days, благодарение на които посетителите получиха подарък супер торба с илюстрация на Деси Баева, плюс чифт специални чорапи Stinky.

Благодарим за хубавите снимки на Михаил Новаков от Twin Pickles .

Повече за работата си ни поговори Николай Пачев – моден селекционер и автор на статии за мода. Правил е фотосесии за повечето български модни списания. През 2003 година е в топ 10 на берлинския Fashion Grand Prix International, а през 2004 година печели наградата за най-добър млад дизайнер в Бърно на STYL and KABO. Три пъти е печелил Mittelmoda The Fashion Award. Николай е завършил мода в НБУ, а в момента е асистент преподавател по Мода в магистърската програма на НБУ. Той ни разказа за своя проект ALL U Re  – място с актуална и прецизна селекция от световни модни марки и визии за сезона. Може да следите фийда от модни красоти на инстаграм страницата ALLUReinwhite.

Деси Баева е илюстраторка и дизайнерка, която живее и работи в Лондон. Завършила е Илюстрация в Southampton Solent University. Работата й е вдъхновена от феминизма, младостта, колажа, текстурата, битническата поезия, видеографията, цветовете, музиката и българските планини. Сред клиентите на Деси Баева са Warner Music; Good Grain Bakery; House of Content; ICU publishing; Collection and Co; Code Hospitality. Тя ни разходи през таймлайна на своите проекти, сподели с нас какво я мотивира в работата й и от къде черпи вдъхновение за запомнящите се нейни илюстрации.

Христо Петков ни разказа за всички свои разнообразни проекти, от самото начало и Ninja Squad  до създаването на световно известния, базиран в България бранд за сноуборд чорапи Stinky Socks , получихме огромна доза вдъхновение и завършихме с историята, довела до най-новия проект на Stinky Family – трейлъра на филма „Stinky Movie“, който от октомври тръгна на световно турне, а премиерата за България ще се състои на 20-ти октомври – Stinky Movie Sofia Premiere .

Огромни благодарности към тримата лектори и всички посетители на събитието.
Ще ви очакваме отново!
Повече информация за предстоящите Мелба събития може да научите на Melba Design Initiatives .