След лансирането на онлайн архив за български дизайнери и срещите на живо, сме щастливи и горди да обявим първото издание на фестивала за дизайн МЕЛБА – събитие за дизайна, творчеството и визуалните експерименти. Фестивалът протича като изложба — преглед на български дизайн и международен симпозиум. Стартираме с изложба „Преглед на българския дизайн днес“, която се открива в София на 8 ноември от 19:00ч. в UniCredit Studio.

Акцент на фестивала е международният симпозиум – събитие, което приветства водещи творчески професионалисти от съвременния европейски дизайн.

Meждународният симпозиум ще се проведе на 10 ноември в Генератор . Билетите са вече в продажба, а местата са ограничени.

Може да закупите своя билет тук: MELBA TICKET
18 – 31 октомври, билет Ранно пиле – 50 лв
1 – 10 ноември – 70 лв

ЛЕКТОРИ:

Пени Мартин – главен редактор на The Gentlewoman – списание, което празнува съвременните жени със стил и цел. Невероятното, излизащо два пъти в годината, издание предлага свежа и интелигентна перспектива за модата, която е фокусирана върху личния стил – начина, по който жените действително изглеждат, мислят и се обличат.

Алберт Фолк и Рафа Мартинез, Folch Studio – базирано в Барселона, проектира концепции, марки и разкази, които достигат и ангажират аудиториите по нова парадигма.

Карол Гуречни – арт директор UNIT9 – глобален партньор за производство със специализиран екип от иновационни архитекти, продуктови дизайнери, софтуерни инженери, експерти по игри, рекламни послания, режисьори, дизайнери и продуценти.

Мачей Мах – дизайнер на UI / UX с над 12 годишен опит, който съветва, консултира и предоставя внимателно изработени решения, както за фирми, така и за физически лица.

Михаела и Якуб от Dechem – изящна история за материали, традиционни производствени техники и лирични форми чрез ръчно изработените стъклени продукти. Партньори в работата и живота, Михаела и Якоб основават студио Dechem в Прага през 2012 г., след като придобиват богат опит в проектирането и производството и създават едно от водещите чешки дизайнерски студия.

Микел Кристофър, програмен ръководител SPACE10 –  лаборатория на бъдещето, която дава възможност на много хора да постигнат по-добър, по-смислен и устойчив живот, да изследват и проектират нови начини на живот, изпробвайки нови идеи и решения в некомерсиална среда и изследвайте нововъзникващи посоки и потенциали.

Джеймс и Майкъл от The Project Twins , които работят в широк кръг от дисциплини, включително илюстрация, дизайн, печат, рисуване и триизмерна работа.

МЕЛБА – серия дизайн инициативи

Идея и реализация: Студио Комплект

Съорганизатор: Next-DC

С важната подкрепа на: Столична програма Култура, Посолство на Испания и Институт Сервантес, Чешки център, Полски институт, Посолство на Ирландия, УниКредит Булбанк, ИКЕА България, България Ер.