Ина Тончева е проверен експерт и раздаващ просветление водещ в често объркващия за креативната душа свят на продажби, позициониране, маркетиране, нацелване на таргет аудитории и подобни важни за всеки един бизнес процеси.
Този и следващия месец тя превзема програмата в Генератор с два практически курса, насочени към предприемачи с желание да започнат, разширят или навигират по-адекватно своята професионална дейност в творческите индустрии. Нейният опит и отдаденост по темата са сериозен мотив да се заеме с предаването на подобни знания и канализирането им в прагматични послания и стъпка-по-стъпка умения.

Ина Тончева комуникира и маркетира технологични продукти в компании като Telerik и Chaos Group. В момента има своя агенция за дигитален маркетинг. Основател е на сайт за изкуство за стена The Wall Today, който цели да подпомага талантливи автори да достигнат до своята аудитория. Oт скоро е и част от бутиково студио за осветление MAD Studio Lighting. Опитът и хобитата й съвсем естествено доведоха до създаването на този клас. „В България съществува общност от творци-предприемачи, които имат нужда от подпомагаща ги екосистема, подобно на технологичните стартиращи компании. Надявам се заедно да бъдем част от изграждането на тази екосистема.“

Предлагаме ви пет блиц въпроса с Ина Тончева като поглед към това, което предстои да научите в двата класа: Дигитален маркетинг за творчески продукт (16 февруари, събота) и Как да продаваме творчески продукт (16 март, събота).

1/ Какво те мотивира да помагаш на творците?

Творческият бизнес ми е интересен, доставя ми удоволствие. Харесва ми да пренасям знанията и опита си от технологичния свят в този на творците. Това разширява моите собствени хоризонти. Аз самата съм хибрид – имам сайт за изкуство за стена и стартираща компания за дигитален маркетинг.

2/ Твоите топ 3 маркетинг гурута?

В контекста на творческия бизнес и услуги в момента следя няколко много интересни личности. Ето 2 практични материала и едно интервю с Caterina Fake – творец и предприемач, на която дълбоко се възхищавам.

How much to charge by Fabienne Fredrickson, founder of boldheart.com

10 Instagram Secret Weapons by Beth Kirby, founder of localmilkblog.com

Интервю с Caterina Fake, творец и предприемач с голям размах.

3/ Трите въпроса, за които творците най-често търсят твоята помощ?

Как да ценообразувам продукта или услугата си?

С кой пазар да започна – българския или глобалния?

Как да подредя и приоритизирам всичките си идеи?

4/ Ще отговориш ли на тези въпроси в предстоящите два класа?

Да.

5/ Три български творчески марки, които би дала за пример.

Stinky Socks

Tote Pote

Aakasha