Какъв по-добър сезон от лятото за една мелба. Компактният ни екип се отправя към епицентъра на летните ваканции – българското черноморие. Бургас е в ролята на домакин, а лекторите ни имат всичко общо с морето.

ЛАБОРАТОРИЯ ПО ИГРОНАВТИКА | АРХ. МАРИАНА СЪРБОВА и АРХ. ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА

Лаборатория по игронавтика е инициатива, посветена на нетрадиционния дизайн на детската среда. В мисията на проекта са заложени както реконструкции на изоставени или занемарени площадки, така и изграждането на нови такива с мисъл към подхранване на въображението, съпричастността и физическата култура. Наред с това се програмират и работилници за деца, които стимулират общуването и способността за справяне с риска. Лаборатория по игронавтика е дело на арх. Мариана Сърбова и арх. Десислава Стоянова. И двете работят от години в Бургас и са обвързвани със знакови съвременни архитектурни събития в България като реконструкцията на Магазия 1 (със специална награда от конкурса „Сграда на годината“ 2016) и конкурса за реконструкция на Топлоцентралата в София (победител за изпълнение на проекта 2017г.).

ВИЖ! | КАМЕЛИЯ ВЕЛИЧКОВА и МАЯ СТЕФАНОВА

През август независимото издание ВИЖ! празнува своите първи седем години. Началото на печатното издание е поставено в Бургас с екип от три дами и се разпространява безплатно в София, Бургас и Пловдив. Корицата винаги поставя на фокус творба на български визуален творец, а мисията на платформата е да въвлича различни публики в стойностна съвременна култура. В хаоса от идващи и отиващи си медийни платформи ВИЖ! е пример за качествено поддържане на нишов продукт, чийто отзвук се надяваме да се консумира все по-масово. Две от основателките на ВИЖ! – Камелия Величкова и Мая Стефанова – поставят в контекст техния труд и път досега, изборите, които правят относно визуалното оформление и изграждането на съдържанието, за да имат в началото на всеки месец нов брой.

SQUARE | БОЖИДАРА ЙОНОВА

Силният старт на българския моден бранд SQUARE преди няколко години продължава развитието си и до този момент с колекции, които внимателно вплитат ръчно рисувани илюстрации и консистентна линия от спортни и лежерни дрехи и аксесоари за хора с отворен към природата взор. Усещането за свързаност с морето, слънцето, вятъра и планината превръща SQUARE в любим лейбъл на различни поколения с усет към своеобразния дизайн и свободата. МЕЛБА НА ЖИВО 7 посреща основателката на SQUARE – Божидара Йонова, която разказва повече за оформянето на последната колекция пролет/лято 2019. Наред с това е подготвила специален колаж-подарък за първите 100 гости на събитието, реализиран от партньора ни Fashion Days.

 

(фотография колекция SS’19 – Васил Германов, колаж – Божидара Йонова)

 

Кога: четвъртък, 8 август, от 18:30ч.

Къде: Флора Бургас

Вход: свободен

Facebook събитие

 


МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн Melba Design Initiatives на Studio Komplekt и представя актуални и забележителни със своя подход реализирани проекти от местни герои на дизайна в различни сфери. По вдъхновяващ начин те разказват историята на своите брандове и разкриват детайли от важна и вълнуваща за тях професионална изява. Основен фокус са идеите и процесите. “Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки”, казват организаторите от Студио Комплект – Адриана Андреева и Бояна Гяурова. Визуална идентичност – Next-DC. Партньор на поредицата срещи на живо – Fashion Days България.