На 22 октомври от 18:30 часа в Генератор, София, МЕЛБА НА ЖИВО 8 ще представи три проекта, колаборация между: интериор и дизайн мислене, продукционен дизайн и дигитално изкуство и поезия и анимация. Традиционно МЕЛБА НА ЖИВО среща на всеки два месеца българската публика с местни герои на дизайна, които разкриват актуални и забележителни със своя подход проекти. 

Антонина Илиева от архитектурното студио, носител на редица награди за интериор –  DontDIY, и Елина Желева от launchlabs ще разкажат как работата между интериорни дизайнери и специалисти по дизайн мислене може да допринесе за по-качественото преживяване на клиентите. Елина Желева е основател на компанията DesignThinking.bg, която въвежда методологията дизайн мислене и нейното използване за подобряване на клиентското преживяване и разработването на иновации в бизнеса в България. 

 

Визуалните артисти Ева Вентова и Владислав Илиев-Владзен от Phormatic ще презентират обща инсталация – резултат от съчетанието между продукционен дизайн и дигитално изкуство. Ева Вентова е популярна  с работата си за мащабни намеси в градската среда и различни търговски обекти, а Владзен работи в областта на интерактивния дизайн, нови медии, VJ, видео и късометражни филми.

 

Весела Данчева от  Compote Collective ще даде повече детайли относно втората част на ЩРИХ и СТИХ – съчетание между поезия и анимация. В поредицата режисьори избират стихотворения и ги интерпретират в късометражни анимационни филми. В историята на проекта има интерпретации по Марин Бодаков, Стефан Иванов, Стефан Икога, Анамария Коева и други.

Първите 100 гости на Мелба на живо ще получат специален подарък по дизайн на Compotе Collective, благодарение на партньора на събитието Fashion Days.

 

Мелба на живо е част от проекта Мелба дизайн инициативи, под чиято шапка е и Мелба София дизайн фестивал, който ще се проведе за втора година – от 9 до 30 ноември. Фестивалът включва симпозиум с международни лектори, изложба – преглед на българския дизайн, филмова програма с тема дизайн и музикална част. Всички инициативи мелба са по идейна концепция и реализация на Студио Комплект.

 

МЕЛБА НА ЖИВО се организира съвместно с Fashion Days, вдъхновение и шопинг дестинацията за всички влюбени в модата и добрия стил. 

 

За МЕЛБА НА ЖИВО

МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн Melba Design Initiatives на Studio Komplekt и представя актуални и забележителни със своя подход реализирани проекти от местни герои на дизайна в различни сфери. По вдъхновяващ начин те разказват историята на своите брандове и разкриват детайли от важна и вълнуваща за тях професионална изява. Основен фокус са идеите и процесите. “Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки”, казват организаторите от Студио Комплект – Адриана Андреева и Бояна Гяурова.

 

ВХОД СВОБОДЕН.

Facebook събитието

 

За повече информация:

Зорница Миткова

zornitsamitkova@gmail.com

+359 884 511 612