С гордост ви представяме последното за 2019 издание на поредицата ни МЕЛБА НА ЖИВО. В деветото издание събираме прекрасна компания от способни и доказали се вече творци, които смело допринасят за по-доброто ни светоусещане.

На 10 декември, вторник, от 18:30 часа в Генератор, София, деветото издание на МЕЛБА НА ЖИВО ще представи новата обединена визуална идентичност на пловдивските читалища, новата колекция и ново начинание на българския бранд 45 Street и илюстраторката Belronika, забележителна с подхода си във визуалното разказване на истории от ежедневието. Традиционно форматът МЕЛБА НА ЖИВО среща на всеки два месеца българската публика с местни герои на дизайна, които разкриват актуални и интересни със своя подход проекти.

Велина Стойкова от студиото за графичен дизайн Poststudio се фокусира най-вече върху една от последните си задачи – “Културата е слънце”, посветена на това как графичният дизайн подкрепя възраждането на общинското читалище. Целта на проекта „Читалища“ към програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 е да възроди и развие дейността на тези общностни центрове в посока иновативност и експеримент, на ново устойчиво себеизразяване в областта на културата, изкуството и образованието.

 

Посрещаме на сцената тримата основатели на 45 Street. Освен бърз обзор на историята на бранда за шапки, получаваме и повече детайли покрай  откриването на тяхното първо и съвсем ново място atelier couchette. 45 Street е компактен екип, популярен със страстта си в създаването на шапки, дрехи и мебели, в които е заложена концепцията за повторно използване на материалите. Новата им колекция шапки беше представена за пръв път със селектирани модели в изложбата Преглед на българския дизайн, част от второто издание на фестивала за дизайн в София – Мелба.

 

Преди време ви запознахме с илюстраторката Вероника Белчева – Belronika , която сега на живо настройва публиката на сантиментална празнична вълна с темата за великолепието на малките моменти в рисунките й. Вероника е самоук художник и сърдечен откривател на нови перспективи. Стилът й се характеризира с топъл и романтичен подход към ежедневните случки, често невидими за окото, които тя запазва в забележителни картини най-вече с акварели и с натурални цветове, извлечени от растенията. В портфолиото на Belronika има и кампании за социалните медии и на трейлъри на книги.

 

Всички гости на Мелба на живо 9 получават специален подарък под формата на празнична опаковъчна хартия по дизайн на Белроника и на младия илюстратор, част от платформата ти-реАндреа Попйорданова, благодарение на партньора на събитието Fashion Days.

Мелба на живо е част от проекта Мелба дизайн инициативи, под чиято шапка е и Мелба – фестивал, който се проведе за втора година – от 7 до 30 ноември, както и динамичния архив за български дизайн със същото име. Целта на архива е да показва и подкрепя визуални творци, които развиват дисциплината чрез оригинален подход, нови идеи и детайл към изработката. Всички инициативи Мелба са по идейна концепция и реализация на Студио Комплект

МЕЛБА НА ЖИВО се организира съвместно с Fashion Days, вдъхновение и шопинг дестинацията за всички влюбени в модата и добрия стил.  

За МЕЛБА НА ЖИВО

МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн Melba Design Initiatives на Studio Komplekt и представя актуални и забележителни със своя подход реализирани проекти от местни герои на дизайна в различни сфери. По вдъхновяващ начин те разказват историята на своите брандове и разкриват детайли от важна и вълнуваща за тях професионална изява. Основен фокус са идеите и процесите. “Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки”, казват организаторите от Студио Комплект – Адриана Андреева и Бояна Гяурова.

ВХОД СВОБОДЕН.

Facebook събитието