Колективният устрем за изобретяване на разнообразни малки или грандиозни решения и жестове за подобряване на ежедневието изпъква още по-ярко в повсеместно настъпилите извънредни времена. Те са само доказателство за фантастичните сили на труда и творчеството на дизайнерите да измислят способи, които дълго време да ни радват и служат. Техните идеи чертаят нови модели на взаимодействие със средата ни.

Лансираме инициатива-покана към всички дизайнери – изпратете своя идея, прототип или реализиран проект, който бихте искали да представите на света, за да го заредите с възможност за по-удачен и хубав начин на живот, решение на настоящ проблем или с кураж, надежда и спонтанна радост. Приветстваме всички дизайн дисциплини, без ограничение на творческия устрем. 

Защо да участвате:

Ние ще качим проекта на нашите Фейсбук кавъри и ще го споделим в медиите си (инстаграм и уеб сайт) с кратко представяне. Някои от разработките ще бъдат подбрани за представяне в третото годишно издание на изложбата Преглед на българския дизайн, част от фестивала за дизайн в София Мелба през ноември 2020.

Как да участвате:

Изпратете ни ваша творческа идея, нейн прототип или вече реализиран проект, свързан с темата Нови модели на ежедневие. Рамките са широки и това може да е всичко – илюстрация, графика, 3D принт, намеса в градска среда, продукт, прототип на реален продукт или апликация, медия, провокация за дадена общност, подкрепа за малък бизнес, който цените, способи за по-добра комуникация, идентичност, интерактивен експеримент, дигитален музей… Важното е идеята да е авторска и да е свързана със създаването на дизайн за света сега.

И конкретно:

– изпратете своите материали  на hello@studiokomplekt.com с тема Оpen Call New Everyday Models; 
– молим файловете да са в стандартни и добре разпознати формати като .pdf, .jpeg, .gif, или да са събрани в линк към Dropbox, Google drive, друг тип онлайн портфолио;
– с кратко описание: име на идеята, име на автора/студиото + линкове (сайт, социални медии), до 5 изречения за историята на идеята, мотивация за нейното създаване и как би могла да се развие в бъдеще.

Поканата е отворена от днес до 19 август 2020г.

Благодарим предварително за вашето участие и оставаме на разположение при въпроси.

Следете нашите уебсайтове – studiokomplekt.com и melba.bg и социалните ни медии за развитието на инициативата: Инстаграм Студио Комплект  / Фейсбук Студио КомплектИнстаграм Мелба / Фейсбук Мелба.