Благодарим на всички дизайнери, които се отзовават на поканата ни да предложат своя идея или разработка в инициативата Нови модели на ежедневие – част от получените проекти ще бъдат включени в годишната изложба Преглед на българския дизайн през ноември 2020г. като основен елемент от фестивалa за дизайн в София – МЕЛБА.

Представяме ви Захари Радев с РАЗГАР – мобилен грил с чудесен стилен вид, удачно опаковал функционалност и дизайн. Създаден е с идеята да може лесно и удобно да бъде пренесен навсякъде като скара за готвене на открито или като огнище, без нужда от излишно суетене или поддръжка. Особено пригодим за къмпингуване, което не остава отпечатък след себе си. Намираме специален чар и в историята зад създаването на преносимия продукт. РАЗГАР ни връща към 1970-те, когато прадядото на индустриалния дизайнер Захари Радев измайсторява първия си грил-барбекю от старо метално чекмедже, а настоящето вижда подобрена и усъвършенствана версия на идеята му.

Продуктът се появява на този свят и с мисията да поддържа и подкрепя малките занаятчийства и предприятия, да отдава почит на ръчната изработка и традицията в предаването на подобни умения. По пример от индустрията на това отминало време РАЗГАР е създаден да се ползва дълго, да е изключително издръжлив и дори направен от естествени материали. Авторът му Захари Радев споделя:

РАЗГАР е разработван в последните 2 години, за да стигне до този финален вид. Отправната точка е вдъхновението и възхищението, което имам към моя пра-дядо. Този продукт показва уважение към него и неговата фамилия на индустриални революционери. РАЗГАР е измислен, тестван и вкаран в производство с идеята да се произвежда в България от занаятчии и майстори специалисти в тази област, да подкрепя малките производства, студия и работилници, както е било по времето на работилниците на пра-дядо ми и неговата фамилия.

Поръчайте или следете развитието на РАЗГАР на официалния сайт тук или в Инстаграм.

_____

Нови модели на ежедневие е проект на Студио Комплект и част от инициативите ни за дизайн Мелба. Участвайте с ваша творческа идея, нейн прототип или реализация. Рамките са широки и приветстващи всякакви форми на креативност и дизайн. Повече подробности ще откриете тук.