Времената са неспокойни и сред болестното състояние на националната политическа сцена и световната пандемия, ние продължаваме да се опитваме да вършим качествено и пълноценно работата си. Благодарим на всички, които ни изпращат своите идеи за „Нови модели на ежедневие“. Желанието ни е да показваме забележими и не толкова видими постижения на местни герои на дизайна с разнообразен подход, опит и сфера на работа. Днес ви запознаваме с минималистичната закачалка OI hanger, измислена и произведена от пловдивското студио за интериорен дизайн – IV AR.

„Идеята за OI hanger беше провокирана от желанието ни да оставяме за спомен функционален аксесоар, който е с наш почерк и визия. Създадохме го в колаборация с хенд мейд БГ бранд за тениски КРЪГЧЕ. Желанието ни беше да отдадем по-голямо внимание на тениските и пространството, посветено на тях в гардероба на клиента. Да не са сгънати на рафт като „поредната бяла тениска в моя гардероб“, а да са закачени на закачалка. Нашата, за разлика от обикновените телени, е проектирана с форма без да оставя „рамене“ върху тениската, няма кука, което освобождава още 5 см от обема на гардероба, и елиминира притеснението от неприятното заплитане на закачалктие една в друга. Тази серия, изработена от плексиглас, е предназначена само за тениски. Материалът е нарочно прозрачен, за да не натоварва съдържанието на гардероба с присъствието си.“ Това разказва Ивелина Арсова, основател и главна движеща сила на дизайнерското студио.

Концепцията следва тихият и скромен подход на създателите – производство в малки количества за интериори от портфолиото им, както и за по-тесен кръг от крайни клиенти, които ценят опростения и достъпен дизайн.

Обратната връзка от клиенти на студиото, които ползват вече закачалката, е силно позитивна. Повечето обаче биха искали в гардероба си да имат закачалка, която да е с единен дизайна. Затова в момента IV AR работи над преформатиране на OI hanger в подходящ и за по-тежки дрехи аксесоар. Правят се проби с материали като шперплат и алуминий.

_____

Нови модели на ежедневие е проект на Студио Комплект и част от инициативите ни за дизайн Мелба. Участвайте с ваша творческа идея, нейн прототип или реализация. Рамките са широки и приветстващи всякакви форми на креативност и дизайн. Повече подробности ще откриете тук.