Най-накрая отново на живо и пред публика. Заедно с нашите партньори от Fashion Days ви каним наМелба на живо # 14, което е част от дебютното издание на фестивала за илюстрация и графика FIG. 1. Мелба на живо ще се проведе на 6 юли от 19 часа в The Steps с вход свободен.   Представяме ви тримата ни лектори, които използват илюстрацията и рисунката в различни медии:

Мила Янева-Табакова е част от творческия колектив ЧАРК. На фокус са нейната привързаност към ръчно изработените книги и добрия визуален разказ. Мила ще сподели мотивацията, която е провокирала „На път“ – последната ѝ безсловесна книга и детайли за морските „Сувенири“ – нейният изящен авторски дебют. Кратко описание на „На път“ от Мила: „Книгата е мислена ĸато детсĸа, но да се чете в ĸомпанията на възрастен. Големият и малĸият читател да могат да разговарят споĸойно, да се спират на няĸоя от гледĸите и ĸартините и да размислят ĸъде отиват героите и отĸъде се завръщат. Да бъде вдъхновение за думи, за разговор и общуване.“

Светлана Мирчева е много интересен събеседник, когато на фокус е илюстративният подход във визуалния изказ. Тя работи както в сферата на графичния дизайн, така и като художник. В MELBA#14 Светлана ще разкаже за рисунката в съвременното изкуство с фокус върху актуалната й изложба „Възможни изложби“, (до 11 юли в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство). „Възможни изложби” се състои от серия номерирани рисунки, които показват духа на галерия Un Cabinet D’Amateur на Оливие Боасиер в годините 2012 – 2017 г.

Кром Багелски е третият гост в лятното издание на Мелба на живо. Той е популярен уличен художник на стенописи в Европа и основен двигател на световния проект The Rural Murals Project. В MELBA#14 Кром ще говори за нуждата от нова култура в България, за първата галерия на открито и идеологията на „Стенописи в дивото“.

Следете новини за събитието във фейсбук страницата ни. Ще има възможност и за онлайн гледане през фейсбук.

Мелба на живо се организира съвместно с Fashion Days, вдъхновение и шопинг дестинацията за всички влюбени в модата и добрия стил.

МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн МЕЛБА на Студио Комплект. Срещите са продължение на лансирания в края на 2017 г. от Студио Комплект в партньорство с NEXT-DC и Столична Програма Култура динамичен архив за български дизайн МЕЛБА | melba.bg.

В МЕЛБА НА ЖИВО се представят актуални и забележителни със своя подход проекти от местни герои на дизайна. Споделя се опит относно реализацията им. Основен фокус са идеите, детайлите и процесите, които стоят зад всеки един от тях.