Еволюцията на декора чрез цифровия печат – събитие и статия

Поръчано от: Canon България

Агенция: Параграф 42

Задание: Създаване на съдържание и статия, водене на събитие

Юни 2019г., Генератор, София

Canon България и ПР агенция Параграф 42 лансират по специален начин и към подбрана аудитория широкоформатните машини за цифров печат на марката. Задачата към нас бе да представим съвременните тенденции в персонализирането на интериора като най-предпочетения, удачен и приложим подход, особено когато е и технически изпълним. В статия и на живо ние говорихме за атрактивността и неповторимостта на подобни дизайнерски решения и тяхното популяризиране у нас.

Дизайнери и архитекти често търсят нови възможности за своето въображение, които да предложат и приложат в реалност. Canon има за цел да ги запознае с многообразието на цифрово отпечатания декор и какво може да бъде изпълнено като цветове, наситеност, дълготрайност и носители. Своеобразното отпечатване върху облицовка за стени, стенни плотове, мебели, стикери, фототапети и персонализирани тапети, прозорци, врати, подови настилки и графики, фаянс, дърво и други основи е постижима реалност, която привлича все повече последователи заради впечатляващите резултати.

Ние бяхме въвлечени в изпълнението на задачата от самото начало. След задълбочено проучване, изчитане на промоционални брошури и запознаване с интересни случаи, написахме статия за последните тенденции в персонализирания декор с примери от успешното им и отчетливо приложение за посветения на темата сайт на Canon.

Събитието на живо се случи в Генератор в началото на юни и на него поканихме дизайнери и архитекти, с които работим. Освен с презентации и сесия с въпроси и отговори, то бе придружено и от изложбата на арх. Мариана Сърбова ПЛАТНА. Арх. Сърбова се възползва от богатите опции на цифровото отпечатване върху дърво и така създава високостойностен, стилен и отговарящ на нейните изисквания художествен продукт, който остарява много добре и се вписва в различни контексти. Нейните произведения са отпечатани на Canon OCE Arizona.

По време на събитието засегнахме и ролята на технологичните иновации в персонализирането на интериорни, декоративни и артистични проекти, които освобождават въображението и уменията на дизайнери и архитекти. Събитието завърши с дискусия относно конкретни проекти, продукти и технически параметри, в която най-дейно участие взеха печатниците, познаващи в детайл машините.

Фотография: Николай Пандев