Опаковките на продукти, които ползваме ежедневно, често остават извън аналитичния ни поглед, но подсъзнателно подхранват и възпитават чувството ни за естетика и функционалност и така допринасят за по-качествената ни визуална среда.

Изложбата е посветена на тези нови опаковки и етикети, които са създадени от български графични дизайнери и илюстратори от последните няколко години. В тон с мисията на фестивала да лансира добрите примери от дизайна, подборът на примери не претендира да отговаря на успеха на продадените от тях продукти. По-скоро цели да промотира различни подходи в реализацията на опаковки и висок стандарт на естетика и внимание към детайла. Селекцията е субективна и се води по няколко критерии: новост, креативен подход, добре структурирано послание, запомнящо се брандиране, продаваемост, деликатно и интелигентно вмъкване на добавена стойност, променяща естетическите ни възприятия реализация.

От рафтовете на супермаркета или магазина за дрехи, заради своите етикети, опаковките стават експонати. Примерите и участниците са различни – от бързооборотни стоки до бутикови такива. Сред 20-те финално подбрани такива посетителите ще разпознаят своя любима бира, пакета за брашно или крема за ръце. Въпреки различните си послания и визуални решения, ги обединява една силна кауза – достойно да представят своето съдържание с добавената стойност на успешно и уникално дизайн решение.

Куратори: Студио Комплект | Адриана Андреева и Бояна Гяурова

Пространствено оформление: архитектурно студио DontDIY