Специално разработена кампания във връзка с домакинството на София за Европейското председателство на България 2018г.

Кампания: СОФИЯ ОБЩУВА

Поръчител: Столична община

Задание: Концепция, участие в работна група, реализация, представяне

Участници: UNIT – студио за графичен дизайн и визуална комуникация, работни групи от различни направления на Столична община и външни експерти

Фотография – различни

Студио Комплект поддържа устойчиво ползотворни и добри отношения със столична община, като наши проекти са финансирани няколко поредни години през Програма Култура.

В края на лятото на 2017 бяхме поканени да работим по оформянето на удачна визуална стратегия, която да позиционира града ни като приветлив и оставящ отчетливи спомени у посетителите му, като едновременно с това създава усещане за гордост у жителите. За база ползвахме подготвеното от United Partners предложение за комуникационна стратегия на град София.

Домакинството на София за Европейското председателство на България през 2018 даде повод и ускори процеса на работа. Ние взехме участие в редица срещи с работни групи от различни направления на Столична община и външни експерти за постигане на точните послания и превръщането им в комуникационна кампания на София.

За визуалното оформление поканихме UNIT, които първоначално предложиха два варианта. След подлагането им на обсъждане в работните групи и провеждането на фокус групи с българи и чужденци, избрахме единият от тях.

Резултатът е проектът “София общува”, който се разпространи по билбордовете на София от началото на 2018г. Това е първата фаза на проекта. Следват нови зареждания с различни снимки и изграждането на уеб сайт, който да събира удобно в едно двуезична информация за града.

Изразяваме специални благодарности за сътрудничеството си с UNIT, за чудесната комуникация с Малина Едрева, Елица Панайотова, Мария Гергова / United Partners, Ирина Дакова и всички участници  – както в работните групи, така и в творческото осъществяване на материалите.