Машина на времето – изложба в Сердика Център, представяща три различни времеви декади от 20-ти век.

Поръчано от: Сердика Център

Арт дирекция: Ева Вентова

Задание: Създаване на съдържание, селекция и подредба

Септември 2018г., София

“Машина на времето” в Сердика Център е като павилион със спомени от 20-те, 70-те и 90-те на миналия век. Проектът е по идея на Сердика Център и guts and brains DDB, арт дирекцията е на Ева Вентова, а ние участвахме в създаването и селектирането на съдържание, както и в трите етапа на подредбата. Чрез реални антикварни обекти, текстове, визуални и аудио препратки от съответната епоха, посетителите на Сердика Център си припомниха и научиха повече за културата и ежедневието от миналото.
„Първата спирка на машината бяха далечните години на 20-те, когато “Великият Гетсби” е публикуван за пръв път, Коко Шанел създава парфюм номер пет, а Чарли Чаплин ни забавлява в култовия ням филм “Хлапето”.
Втората спирка на Машината бяха 70-те. Време, в което Дъглас Адамс разказва за смисъла на живота и Вселената в своя “Пътеводител на галактическия стопаджия”. АББА превръщат всяка жена в танцуваща кралица, а Дон Корлеоне прави предложения, на които никой не отказва. За финал на пътешествието през годините избрахме близките до нас 90-те, когато Хари Потър завладя малки и големи с магическите си приключения, “Титаник” чупи ледове и рекорди в киното, и всички си припяват парчетата на Спайс Гърлс.“

_____

Снимки Студио Комплект