Колекция VARMBLIXT – ексклузивна изложба

Поръчано от: IKEA

Задание: организиране на изложба на колекцията осветителни тела и аксесоари за дома VARMBLIXT

Период: 7 – 13 февруари 2023

По покана на IKEA Комплект получи задачата да организира ексклузивна изложба, която да представи на българската публика новата колекция на IKEA, създадена съвместно със световноизвестната дизайнерка Сабин Марселис. Музата на колекцията е светлината и нейната способност да влияе върху настроението и емоционалното ни благосъстояние.

В програмата към откриващото събитие (7 февруари, галерия КО-ОП в София) участва и архитект Ева Куртева (KUKADESIGN), която говори за ролята на осветлението в интериора и за това колко сложно, важно и енигматично е да се работи по тази тема.

За Сабин Марселис

Сабин Марселис е родена и израснала в Нова Зеландия, а след като завършва Айндховенската академия за дизайн, остава в Холандия и установява практиката си в Ротердам. В предметите ѝ се наблюдава особена самодостатъчност, приятна смесица между минимализъм и причудливост, всеки от тях би могъл да стои като произведение на изкуството в пространството. Едноименното ѝ студио към момента поддържа екип от дизайнери, с които работи за инсталации, интериори, мебели, аксесоари и светлина. Още от самото начало на своя професионален път любимите ѝ материали са смолата и стъклото, защото смята, че най-добре улавят подобни процеси в природата. „Постоянно съм в търсене да уловя нематериалното в материя и обект“, споделя Сабин Марселис за своята работа.

Изложбата на колекцията VARMBLIXT е в галерия КО-ОП (бул. „Янко Сакъзов“ 17) до 13 февруари.