IKEA ART EVENT 2021 – аудио гид

Поръчано от: Параграф 42 за ИКЕА България
Задание: редакция на текст, изчитане на текст
Времева рамка: март – април 2021г.

През годините сме имали много поводи за сътрудничество с българския екип на ИКЕА. Заедно сме успявали да привлечем  в инициативите ни като лектори водещи международни продуктови дизайнери, работещи за марката, така и да създадем и осъществим оригинални и със силен отзвук сред общността събития.

През пролетта на 2021 получихме по-необикновена покана – Адриана Андреева да е аудиогид на новата колекция ИКЕА Art Event. Задачата включваше редакция на основния и представящ продуктите в нея текст, както и запис в студио. Готовият аудио гид бе ползван за разпространение на информация сред медиите, както и на място в магазина на ИКЕА София, където посетителите можеха да го чуят, докато разгледат колекцията подобно на изложба. 

Предметите от последната шеста поред колекция IKEA Art Event са създадени от художници и дизайнери от цял свят, които показват магическата спойка между изкуство и дизайн, между абстрактна експресивност и практично приложение. Всекидневните обекти от дома придобиват ново значение – лампата може да е история на изкуството, а вазата да бъде извинение. Затова и решението да бъдат изложени като в експозиция е логичен и атрактивен подход за цялостното им възприемане.

Запознайте се с историята на всеки един от предметите тук.