Студио Комплект бе поканено от агенцията на Finlandia vodka – Next DC – да подбере съдържанието и да се включи в развиването на идеята за временен музей, вдъхновен от кампанията на бранда 1000 Years of Wisdom. Това е различен музей, защото в него без предварителна информация всеки трябва да открие първо за себе си какво представляват експонатите.
Първото издание на музея се състоя през юли месец 2015 г. в София: В процеса на разговори и обсъждане на идеите ние стигнахме до селекция на осем предмета от различни български дизайнери и архитекти, които са скрити в кутии, достъпни само на пипане. Отделно поканихме и младият дизайнер Цветислава Колева, която работи с хартия, да аранжира стената с музикални фрагменти. Христо Савов пък нарисува четирима от героите, включени в клипа на Finlandia vodka.

Второто издание на музея се състоя през октомври месец 2015 г. в София и Пловдив: Надградихме идеята от първото издание на Museum of Less Ordinary, като селектирахме шест български артисти, работещи в различни области от дизайн, през сценография, до илюстрация и изкуство, да създадат своя инсталация специално за проекта.  Заданието за авторите бе да изберат греой от кампанията на Finlandia vodka 1000 Years of Wisdom и да направят произведение,  вдъхновено от неговата личност.

Резултати:

Повече от 2 300 посетители за една седмица.

Кампанията и проектът бяха показани по две национални телевизии (БНТ, ТВ7), три национални радиа (Дарик, БНР и Бинар) и в повече от 35 он-лайн и печатни медии.

ПР стойността на проекта възлиза на 127 500 лв. без преки инвестиции от страна на клиента.

Повече за работата ни по този интересен проект, четете тук.