Адриана Андреева и Бояна Гяурова участват в подготовката на съдържанието на международния фестивал за дизайн и визуална култура, този път като кураторски екип. Тяхна задача е да интерпретират темата на това издание – Digital One, покривайки форматите изложби, отворени лекции, намеси в Капна, работилници, форум, базар, филмова и детска програма. Тази интересна работа им дава изключителната възможност да промотират български дизайнери, да спомагат за създаването на контакти и международни сътрудничества, както и да развиват и отварят средата за нови визуални форми и естетики.

ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Провежда се всяка година през юни месец. Програмата му включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, книги, партита.

ONE DESIGN WEEK се стреми да служи за платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно, целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят.

БЪРЗИ ФАКТИ:

ONE DESIGN WEEK се провежда за първи път през 2009г., а през 2014 фестивалът за първи път ще се проведе в Пловдив. Събитието се организира от платформата за културни събития ЕДНО. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK.

Сред лекторите, гостували във форума на фестивала до момента са: Щефан Загмайстер, Джесика Уолш, Константин Грчич, Матали Красе, Майкъл Мариот, Ерик Кеселс, Джи Лий, Марти Гиксе, Хайме Хайон, Студио Суайн, Хавиер Марискал, Дейвид Карсън, Герард Унгер и много други.