ПАРИ ОТ БЪДЕЩЕТО

Settle и Мелба — фестивал за дизайн, ви канят да се включите в онлайн конкурса за визуални интерпретации на тема — Пари от бъдещето.

Чудили ли сте се какво ще е бъдещето на парите? Ще продължават ли да имат физическо измерение? Ще се превърнат ли в част от нас самите и отпечатъка ни? Или ще започнем да ги разменяме под формата на действия и преживявания?

Търсим новаторски интерпретации по темата без ограничение на визуалната дисциплина с единственото условие да са изпълнени и достъпни за публиката в дигитален формат.

Избраните произведения ще бъдат представени единствено в дигитален формат в онлайн изложбата “Пари от бъдещето” на 10 ноември като част от програмата на тазгодишното издание на Мелба – фестивал за дизайн на сайта festival.melba.bg.

Settle осигуряват награден фонд от 20 награди по 200 лв. и първа награда от 1000 лв. Печелившите ще получат паричната си награда чрез приложението Settle.

Как да кандидатствате за участие?

Всеки кандидат има право на едно предложение, което да подаде по един от двата начина до 5 ноември 23:59 часа:
Качвате стори в Instagram с проекта си и съобщение до @melbainitiatives с информация за автор, заглавие и кратко описание на идеята. Ще се разглеждат единствено предложенията с тагове @settlebulgaria и @melbainitiatives.
Изпращате имейл със заглавие The Money of the Future и проекта си с кратко описание, което е в следния формат — JPG или PDF до 2 страници и в размер до 3 MB, с информация за автор, заглавие и кратко описание на идеята, до hello@studiokomplekt.com.

Победителите не отстъпват правата върху произведенията си на организаторите, единствено им ги предоставят за излагане онлайн на официалния сайт на фестивала festival.melba.bg в рамките на тазгодишното издание на Мелба — фестивал за дизайн в София (11 – 21.11.2021). Организаторите си запазват правото да дисквалифицират проекти с нецензурно съдържание свързано с езика на омразата.

Жури: 4-членното жури е в състав Адриана Андреева и Бояна Гяурова от Студио Комплект, Детелина Момчева от Settle и Момчил Захариев от NEXT-DC.

Прочетете повече за организаторите тук:
Студио Комплект
Settle
NEXT-DC

СРЕЩА НА ЖИВО В ЛЮБЛЯНА

Десетата партньорска среща по международния проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (CINEMA), финансиран по Програма за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“ (INTERREG) се състоя на живо в Любляна.

По време на три-дневния ни престой наш домакин са Словенската търговско-промишлена палата. В рамките на два работни дни имахме възможност да се запознаем на живо с останалите партньори и в работни групи да дискутираме плановете си за прилагане на инструментите за обживяване на различни градски части и пространства със силата на творческата индустрия в набелязаните по проект пилотни места.

Допълнително се запознахме с Любляна и нейните забележителности. Също така посетихме ключови места в града, посветени на творческите индустрии като бъдещия център за иновации ROG и галерията за дебютиращи автори в бившия рибен пазар в центъра на Любляна.

Също така видяхме добри идеи за освояване на градското простраство в място с мисъл за гражданите. Пример за това е скейт парк в центъра на града.

По време на срещата ние, от Студио Комплект, имахме възможност да представим идейния си проект за използването на разработения от нас инструмент за културни сътрудничества в 6-ти участък в Габрово.